Ciprese so trpežne, vzgojene pri nas, 100% prezimna trdnost! VZGOJENE so v loncih, lahko se sadijo kadarkoli! Na ciprese dajemo 2 leti garancije! Tel.: External link opens in new tab or window031 585 848


Drevesnica Zlatko Novak s.p., kjer si lahko ogledate in kupite ciprese Smaragd, leži v kraju Šˆˆˆentrupert v Savinjski dolini, 500 m od avtocestnega priključka ˆˆˆŠentrupert na avtocesti Ljubljana-Celje. Tel.: External link opens in new tab or window031 585 848


V Sloveniji smo eni največjih pridelovalcev cipres in sadik za žive meje. Letno pridelamo do 20000 sadik cipres Smaragd - Thuja occidentalis 'Smaragd'.


Vzgajamo tudi druge sadike za žive meje (tise, pušpan, smreke omorike, češmin, lovorikovec, lawsonove paciprese, gaber, liguster, španski bezek).


Rastline so večinoma razmnožene s potaknjenci z lastnih matičnih rastlin in jih vzgajamo predvsem v loncih. Gradimo na lastni kvaliteti in tudi garantiramo nadaljnjo kvalitetno rast vseh rastlin, ki jih boste prevzeli. Nobenega uvoza, zdrave rastline. Z našimi rastlinami boste prejeli tudi vsa strokovna navodila za uspešno nadaljnjo nego le-teh.


Glede na izkušnje iz preteklih let, lahko ponudimo 2-letno garancijo na kvalitetno rast sadik Thuja occidentalis 'Smaragd',  ob upoštevanju navodil za nadaljnjo vzgojo. Zakaj je garancija dve leti? Ker je prvi dve leti potrebno, da se sadike popolnoma ukoreninijo. Če se ciprese začnejo sušiti, traja več mesecev, preden sploh kaj opazimo. Ponavadi to opazimo šele po 6 mesecih.

 

Zlatko Novak, univ.dipl.inž.


Zakaj ciprese SmaragdZakaj ciprese Smaragd    Druge rastline za živo mejoDruge rastline za živo mejo


Naše ciprese Smaragd so nenehno na zalogi. Sadike so VZGOJENE v loncih. To pomeni, da rastejo v loncih več let. To preverimo tako, da sadiko vzamemo iz lonca in vidimo, če je koreninska gruda kompaktna. So zelo goste rasti in široke krošnje kot je značilno za te ciprese - ciprese Smaragd!


Nekateri ponudniki sadike prodajajo v loncih, malo pred tem pa so jih odkopali iz zemlje in vstavili v lonce!! Posledično je koreninska gruda slabše kakovosti in je večja verjetnost, da slabše rastejo ali se celo posušijo. Prvo leto take ciprese ne napravijo nobenega prirastka!


Cenik cipresCenik cipres